Dorpels

A

Klassevolle vensterbanken & dorpels uit natuursteen

Doe een beroep op de expertise van Natuursteenbedrijf Allemeersch om uw pand met raamdorpels of vensterbanken af te werken. Die constructies beschermen het metselwerk tegen weersinvloeden en leiden het regenwater weg van de groeven onder uw raamlijsten. Onze dorpels bouwen wij steevast op met witsteen of blauwsteen.

Natuursteen, waaronder witsteen of blauwsteen

Dorpels uit witsteen in het bijzonder kunnen we erg makkelijk bewerken en voor diverse toepassingen inzetten. Ondanks de naam is het materiaal in allerlei kleurschakeringen beschikbaar. Het gaat daarbovenop jarenlang mee en is tegen weer en wind bestand. 

Blauwsteen (oftewel arduin) is dan weer effen van kleur en neemt geen vocht op. Het materiaal kan dus probleemloos vriestemperaturen verdragen. Andere troeven zijn dat het niet verkleurt en makkelijk te onderhouden is. 

Heeft u interesse om dorpels uit natuursteen aan uw pand toe te voegen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij ons natuursteenbedrijf! Wij informeren u graag over de beschikbare soorten natuursteen.

Een dorpel uit natuursteen laten maken?

Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie!